Bemutatkozás

NG portrait – INTRO@2x

Napjainkban széles körben elfogadottá vált a fenntarthatóság szükségessége. A teendők tekintetében számos vállalat már rendszerszerű megközelítésben kezeli azokat, míg sokan még csak az út elején tartanak és arra keresik a választ, hogy a témakör szervezeten belül kihez tartozzon, milyen készségek és tudás szükséges a vevők, pénzpiacok és az érdekelt felek elvárásainak teljesítéséhez.

Az ESG szempontok vállalati működésbe történő integrálása csapatmunkát igényel, hogy a vezetőség elkötelezettségéből kiindulva a társaság minden szintjén megtörténjen a szükséges átalakulás. 

A Dandelion Csoport az elmúlt közel két évtizedben az EHS témakörökben több száz esetben szakértőként támogatott közép- és nagyvállalatokat. Az operatív feladatokon túl vállalatirányítási rendszereket építettünk és ennek keretében megrendelőink érdekében a szisztematikus és fenntartható működés mellett tettük le a voksunkat. 

Az ESG esetében sincsen ez másként. Meggyőződésünk, hogy a környezeti, társadalmi szempontok integrálása a vállalat irányításába számos vonatkozásban nem újkeletű vállalás, sokkal inkább az eddig kialakított gyakorlat új alapokon történő továbbfejlesztése. A felelős vállalatirányítás jutalma a fenntarthatóságot szolgáló kiszámítható működés és az üzletfolytonosság, valamint az érdekelt felektől érkező, a piaci elismerést erősítő pozitív környezeti és társadalmi megítélés. 

Kollégáimmal együtt azon dolgozunk, hogy kibővített tevékenységünkkel stratégiai támogatást is nyújtsunk a kötelezett vállalatoknak és az értékláncok azon szereplőinek is, akik a piaci sikereikkel karöltve önkéntes vállalásként tenni akarnak egy egészségesebb környezetért és társadalomért.

NAGY GRÉTA
DANDELION Group
ügyvezető